Rytminmuutos-koulutussarjasta työvälineitä muutoksen tueksi


Hyvä johtaja, esimies tai asiantuntija,

Ovatko taitosi ajantasalla luotsaamaan organisaatioasi muutoksen keskellä? Tunnetko digiajan johtamisen vaatimukset, oman muutoskyvykkyytesi ja organisaatiosi työkykyyn vaikuttavat tekijät?

Rytminmuutos-koulutussarjassa saat konkreettisia työvälineitä työsi tueksi. Mukana ovat huippukouluttajat ja alueen yritysten vertaisfoorumi. Koulutussarja sisältää keväällä 2017 kolme työpajapäivää, joissa parannat digiajan työelämätaitojasi, osaamistasi ja tehostat organisaatiosi toimintaa:

16.2. Johtamisen ajankohtaispäivä
30.3. Muutoskyvykkyyden työkaluja
23.5. Työkykyjohtamisen työkaluja

Voit ilmoittautua kerralla kaikkiin työpajapäiviin tai valita sinua kiinnostavimmat. Koko kevään koulutussarjan hinta on jäsenille 900 € + alv (yksittäin 330-380 € + alv). Osallistujia voi myös vaihtaa organisaation sisällä.

Lisätietoja ja tiedustelut koulutussarjapaketista: koulutuspäällikkö Johanna Haapakorva, johanna.haapakorva@kuopiochamber.fi, p. 050 379 4795.

Tervetuloa rytminmuutokseen!

 


Johtamisen ajankohtaispäivä


16.2.2017, klo 8.30 – 16.00, Kuopio
Hermanni Hyytiälä, johtava konsultti, Reaktor Oy
Hinta: kauppakamarin jäsenille 330 € + alv, muille 430 € + alv.
Kenelle: johtajille, esimiehille, asiantuntijoille, yrittäjille
Mitä: Johtamisen ajankohtaispäivässä teemana on digiajan yrityskulttuuri. Saat koulutuksessa työkaluja työyhteisösi johtamiseen digiajalle innostavan asiantuntijan Hermanni Hyytiälän johdolla. Ketteränä ja innovatiivisena tunnetun ohjelmistotalo Reaktorin johtavalla konsultti Hyytiälällä on laaja-alainen osaaminen digitalisaatiosta, uudenlaisista organisaatioista ja modernista johtamisesta. Koulutuksessa perehdymme organisaation kyvykkyyden kehittämiseen monipuolisesti strategian, arjen työn, organisaatiokulttuurin ja muutoksen johtamisen näkökulmasta.
 
Koulutuksen jälkeinen rytminmuutos:
  • Tunnistat digiajan johtamisen vaatimukset.
  • Saat toimialasta riippumattomia ketterän kehittämisen työkaluja omaan johtamistyöhösi.
  • Opit dynaamisen fasilitointimenetelmän, jota voit käyttää verkostoissasi ja työyhteisösi kehittymisessä.

>> Lisätietoja ja ilmoittautumiset koulutukseen

 

”Tämän päivän yksi johtamisen haasteista on yrityskulttuurin johtaminen. Digiajan organisaatioita ei voi johtaa menneen aikakauden opeilla - tavoiteltu kulttuuri ja todellisuus on yhä vaikeampi saada kohtaamaan. Kulttuurin merkitys muutoksessa on kuitenkin koko ajan suurempi. Muutos edellyttää paitsi uuden oppimista, myös vanhasta luopumista.”
Hermanni Hyytiälä,
johtava konsultti, Reaktor Oy


 


Muutoskyvykkyyden työkaluja

 
30.3.2017, klo 8.30 – 16.00, Kuopio
Kalle Kautovaara, Personal Resilience Practioner (certified)
Hinta: Kuopion alueen kauppakamarin jäsenille 380 € + alv, muille 480 € + alv.
Koulutus sisältää henkilökohtaisen resilienssi-testin ja kehityssuunnitelman (arvo 100 €).
Kenelle: johtajille, esimiehille, asiantuntijoille, yrittäjille
Mitä: Aivot ovat keskeisessä osassa suorituskykyäsi ja niitä voi treenata kuten lihaksia. Tämän valmennuksen avulla ymmärrät
yksilönä muutoskyvykkyyden kokonaisuuden, saat palautetta omasta muutoskyvykkyydestäsi resilienssitestin tulosten myötä ja pääset ohjatusti rakentamaan omaa treeniohjelmaa muutosten muskeleiden kehittämiseksi. Organisaatiot ja yhteisöt koostuvat yksilöistä ja mukautumiskykyisempänä yksilönä mahdollistat organisaatiosi huippusuorituskyvyn.
 
Koulutuksen jälkeinen rytminmuutos:
  • Tunnistat resilienssin merkityksen, erilaiset muutostilanteet ja niihin sopeutumiskeinot.
  • Saat henkilökohtaisen resilienssi-profiilin ja kehityssuunnitelman.
  • Parannat suorituskykyäsi työssä ja vapaa-ajalla.

>> Lisätietoja ja ilmoittautumiset koulutukseen

 ”Resilienssi määritellään kykynä omaksua suuria määriä muutosta säilyttäen samanaikaisesti
korkean suoritustason. Jokaisen työpäivä on täynnä erilaisia keskeytyksiä. Se miten keskeytyksiin suhtautuu ja niistä palautuu voi olla tärkein yksittäinen seikka työssä suoriutumisessa.
Voit kehittää mukautumiskykyäsi! Resilienssi toimii kuten lihakset ja näitä ’muskeleita’ voi treenata.”
Kouluttaja Kalle Kautovaara on sertifioitu resilienssi valmentaja (Personal Resilience Instructor, ESCI) ja henkilöstöjohtaja Istekki Oy:ssä.


 

Työkykyjohtamisen työkaluja

 
23.5.2017, klo 8.30 – 16.00, Kuopio
Hinta: Kuopion alueen kauppakamarin jäsenille 330 € + alv, muille 430 € + alv.
Kenelle: johtajille, esimiehille, henkilöstöpäälliköille, työhyvinvointikoordinaattoreille ja muista työhyvinvoinnista ja työsuojelusta vastaaville henkilöille
Mitä: Koulutuksessa saat työkaluja varhaisen puuttumisen ja työkyvyn aktiivisen tuen toiminnan tehostamiseen sekä henkilöstön sairastuvuudesta ja poissaoloista aiheutuvien kustannuksien alentamiseen. Varhaisen puuttumisen malli on osa yritysten lakisääteistä toimintaa.  Lisäksi opit tehostamaan työyhteisön terveyttä ja hyvinvointia erilaisten TYHY ja TYKY ratkaisujen kautta.  Kouluttajana toimii KTT Sari Lindblom-Häkkinen, jolla on laaja kokemus henkilöstöjohtamisesta niin yritys- kuin tutkimusmaailman puolelta.

Koulutuksen jälkeinen rytminmuutos:
  • saat työkaluja varhaisen puuttumisen ja työkyvyn aktiivisen tuen toiminnan tehostamiseen sekä henkilöstön sairastavuudesta ja poissaoloista aiheutuvien kustannusten alentamiseen 
  • osaat käydä parempaa vuoropuhelua työeläkeyhtiöiden edustajien ja työterveyshuollon kanssa 
  • opit tehostamaan työyhteisön terveyttä ja hyvinvointia erilaisten TYHY- ja TYKY -ratkaisujen kautta


>> Lisätietoja ja ilmoittautumiset koulutukseen
”Työkykyjohtamiseen panostaminen lisää merkittävästi yrityksen tuottavuutta. Tutkimukset osoittavat, että yksi työhyvinvointiin sijoitettu euro tuottaa yritykselle viidessä vuodessa kuusi euroa. Onnistunut työkykyjohtaminen on tavoitteellista ja systemaattista, ja siihen osallistuvat HR-vastaavat yhdessä esimiesten kanssa.
Monella yrityksellä on vielä tarvetta kehittää työkykyjohtamisen arjen käytäntöjä. Esimerkiksi varhaisen puuttumisen ja työkyvyn aktiivisen tuen toimintaa voidaan tehostaa ja henkilöstön sairastuvuudesta ja poissaoloista aiheutuvia kustannuksia alentaa. Näihin asioihin haluamme kauppakamarina tarjota koulutusta ja työkaluja.”
Anna-Mari Rossi, henkilöstöjohtaja Leijona Catering Oy, kauppakamarin osaamisvaliokunnan puheenjohtaja