Mikä kauppakamari on?
 

Kuopion alueen kauppakamari kuuluu maailmanlaajuiseen yli 12 000 kauppakamarin verkostoon, joka tukee elinkeinoelämän menestystä. Suomessa toimii 19 paikallista kauppakamaria sekä Keskuskauppakamari.

Vuonna 1918 perustettu Kuopion alueen kauppakamari auttaa yrityksiä menestymään Pohjois-Savossa. Kauppakamariosastomme toimivat Kuopiossa, Varkaudessa ja Ylä-Savossa. Teemme vaikutustyötä yritysten puolesta, koulutamme ja tuotamme jäsenistölle palveluita mm. kansainvälistymiseen ja verkostoitumiseen. Lisäksi kauppakamari myöntää ulkomaankaupan asiakirjoja EU:n ulkopuoliseen vientiin.


Kauppakamarimme noin 800 jäsentä edustavat kattavasti alueen elinkeinoelämää. Jäseniämme ovat alueen yritykset, yhteisöt, oppilaitokset, kaupungit ja kunnat. Jäsenyrityksemme vastaavat noin puolesta alueen liikevaihdosta ja yli kolmanneksesta henkilöstöstä.
 

Toimimme aktiivisesti ja läpinäkyvästi. Näkemyksemme mukaan hyvän johtamisen, erinomaisten ihmisten ja mutkattomien verkostojen avulla saavutetaan ylivoimaiset yritykset. Hallinnoinnin sijaan painotamme yhdessä tekemistä ja voimavaroja kasvatetaan verkostoyhteistyötä lisäämällä. Toimintaamme ohjaavat kauppakamarin säännöt.


Tervetuloa mukaan vahvaan vaikuttajajoukkoon! 

Kauppakamarin strategia


Kuopion alueen kauppakamari on asettanut strategiakseen kiihdyttää Kuopion kasvua niin, että vuoteen 2040 mennessä kaupungissa on 200 000 asukasta.
Kasvun moottorina panostettaisiin terveysteknologiaan ja hyvinvointiin luomalla toimialalle maailman parhaat yrittämisen olosuhteet.

Iisalmen seudulle Ylä-Savon kilpailukykytyöryhmä asetti tavoitteeksi 75 000 asukasta ja Varkauden alueen elinvoimastrategiassa alueella on vuonna 2040 yli 25 000 työpaikkaa ja 70 000 asukasta.

Vuoden 2019 kevätkokouksen hyväksymässä strategianpäivityksessä strategiaan nostettiin kolme painopistealuetta: kansainvälisyys, vaikuttaminen ja osaaminen. Lisäksi kauppakamari tavoittelee toiminnallaan alueen vientiyritysten määrän kaksinkertaistamista vuoteen 2030 mennessä.

Kuva aukeaa suuremmaksi klikkaamalla.