Finnpulpin ympäristölupa iso askel eteenpäin

31.03.2017

Kuopion alueen kauppakamari pitää Finnpulpin saamaa ympäristölupaa merkittävänä etappina kohti jättitehtaan toteutumista.
– Luvan myöntäminen luo edellytykset tehtaan suunnittelun jatkumiselle. Hankkeella on laajat aluepoliittiset vaikutukset elinkeinoelämään ja toteutuessaan kasvunäkymät ovat poikkeukselliset Itä-Suomen työpaikoille ja viennille, Kuopion alueen kauppakamarin toimitusjohtaja Silja Huhtiniemi iloitsee.

Ympäristölupa on yhtiön arvion mukaan poikkeuksellisen tiukka, eikä yhtä tiukkoja lupia ole Suomessa tai maailmassa muille vastaaville tehtaille asetettu.
– On tärkeää, että ympäristöstä pidetään huolta, mutta lupakäytäntöjen tulisi tukea investointihankkeiden toteutumista ratkaisukeskeisesti, eikä tämä ole ristiriidassa ympäristöarvojen kanssa, Huhtiniemi näkee.

Yhtiö kehittää älykkään biotuotetehtaan konseptia digitaalisuutta ja keinoälyä hyödyntäen. Älykkäiden ratkaisujen hyödyntäminen luo mielenkiintoisen näkymän: Kuopioon on sijoittumassa biotuotetehtaiden edelläkävijä.
– Tämä luo myös kiinnostavia businessmahdollisuuksia yrityksille sekä oppilaitoksille, jotka voivat tarjota hankkeeseen osaamistaan mm. Cleantechin saralla, Huhtiniemi arvioi.

Facebook LinkedIn Twitter Whatsapp Email