Kansainvälisille osaajille ovi raolleen yrityksiin

06.11.2019

Kansainvälisenä osaaja -päivänä 11.-15.11.2019 oppilaitoksissa opiskelevat ulkomaalaistaustaiset pääsevät tutustumaan alueen työpaikkoihin. Tutustumiseen on tarvetta, sillä opintojen jälkeen lähes kaikki opiskelijat lähtevät pois Pohjois-Savosta.

Ulkomaalaistaustaisten opiskelijoiden kiinnittyminen työllistymisen kautta alueelle on vaikeaa. Parhaiten se onnistuu, kun opiskelijat tuntevat alueen yritykset ja yrityksissä tunnetaan heidän osaamisensa.

Savonia ammattikorkeakoulussa on kansainvälisiä opiskelijoita noin 200 ja yliopistolla lähes sama määrä. Savon ammattiopistossa määrä on 500 opiskelijan luokkaa. Monelle ulkomaalaistaustaiselle harjoittelu on paras tapa tutustua yritystarjontaan, mutta tällä hetkellä kansainvälisten opiskelijoiden harjoittelupaikkoja on vähän ja niille on suuri tarve.

Ensikontaktin yrityksiin tarjoavana Kansainvälinen osaaja -päivänä noin 20 yritystä ottaa opiskelijan taloon tutustumaan paikallisen yritystoimintaan. Päivältä odotetaan hyviä kokemuksia ja sen avulla yhteistyötä oppilaitosten ja yritysten välillä toivotaan kehitettävän myös tulevina vuosina.
- Todella tuntuu, että tätä tarvitaan. Tuntuu mahdollisuuksien tuhlaamiselta, että kansainväliset osaajat käyvät alueella vain opiskelemassa ja lähtevät niiden päätteeksi saman tien pois, Kuopion alueen kauppakamarin palvelujohtaja Johanna Haapakorva pohtii.


 

Facebook LinkedIn Twitter Whatsapp Email