Kauppakamari peräänkuuluttaa yhtenäistä maakuntaa

18.05.2017

Kuopion alueen kauppakamari avaa keskustelua maakunnan uudistumisesta. Kauppakamarin näkemyksen mukaan maakuntaa tulee kehittää entistä määrätietoisemmin yhtenäisenä, kasvuhakuisena alueena, jossa hyödynnetään alueelliset vahvuudet.

Pian satavuotiaan Kuopion alueen kauppakamarin uudesta strategiasta päätti kevätkokous torstaina. Tavoitteena on kasvattaa maakuntaa rohkeasti Kuopion, Varkauden ja Ylä-Savon vahvuuksista ammentaen.
”Kauppakamari tulee esittämään näille seuduille omat kasvuvisionsa. Kuopiossa kasvun kärjeksi halutaan nostaa terveysteknologian ja hyvinvointialan huippuosaaminen. Varkauden ja Ylä-Savon vahvuuksina nähdään tulevaisuudessakin kansainvälinen vientiteollisuus ”, kauppakamarin puheenjohtaja Timo Rask toteaa

Kauppakamarin uudessa strategiassa painotetaan, että maakunnasta on saatava yksi työssäkäyntialue. Joustavaa työssäkäyntiä tuetaan hyvin vetävällä Viitostiellä sekä nopealla ja älykkäällä joukkoliikenteellä.
”Työvoiman saatavuutta ja liikkuvuutta voidaan helpottaa etätyöpisteillä, jotka sijaitsevat alueen keskuskaupungeissa Kuopiossa, Iisalmessa ja Varkaudessa. Lentoasemasta on tärkeää kehittää kansainvälisten lentojen keskus, josta yritykset pääsevät sujuvin jatkoyhteyksin maailmalle”, toimitusjohtaja Silja Huhtiniemi visioi.
”Osaavan työvoiman saanti on ajankohtainen ongelma jo nyt ja hankaluudet korostuvat siirryttäessä Kuopion ulkopuolelle. Nykyistä laajempi maakunnallinen työssäkäyntialue olisi tärkeää erityisesti niin sanottujen puolisotyöpaikkojen kannalta. Niiden tarjonta monipuolistuisi ja alueelle voitaisiin helpommin houkutella osaajia muualtakin ”, Rask painottaa.

Strategia kytkeytyy kasvutavoitteisiin, jossa Kuopion väkiluku kasvatettaisiin 200 000 henkeen ja Ylä-Savon 75 000 henkeen vuoteen 2040 mennessä.Facebook LinkedIn Twitter Whatsapp Email