Kuopion alueen kauppakamari jäsenyritysten tukena koronaepidemian aikana

16.03.2020

Akuutti koronavirusepidemia vaatii nopeita toimia, joissa Kuopion alueen kauppakamari on jäsenyritystensä apuna.
Yhteiskunnan toimivuuden kannalta keskeistä on turvata elinkeinoelämän toimintaedellytykset sekä ihmisten työpaikat. Kansalaisten suojaamisen lisäksi kauppakamarit ovat huolissaan konkurssien ja työttömyyden lisääntymisestä.
 
- Yritykset tarvitsevat kriiseissä monia toimenpiteitä ja joustoja. Yhteiskunnan tulee nopeasti tukea elinkeinoelämää ja mahdollistaa esimerkiksi verojen, veroluonteisten maksujen ja työnantajamaksujen maksuaikojen pidennykset. Lisäksi yritysten akuuttiin kassakriisiin tarvitaan joustavia rahoituspalveluita, Kuopion alueen kauppakamarin tuleva toimitusjohtaja Kaija Savolainen kertoo.
 
Kaija Savolainen aloittaa Kuopion alueen kauppakamarin toimitusjohtajana 31.3. ja on valmis hyppäämään liikkuvaan laivaan. Mieli tulevaan on myrskyistä huolimatta rauhallinen.
- Suomessa on aina vaikeina aikoina yhdistetty voimat. Olen varma, että tukemalla toisiamme ja ostamalla palveluita sekä tuotteita selviämme tästäkin. Kannetaan vastuu yhdessä.
 
 
Tilaisuudet etäyhteyksin ja vientiasiakirjat hoidetaan normaalisti
 
Kauppakamari varautuu koronavirusepidemiaan suosimalla etätöitä, jotta asiakaspalvelu toimii aukottomasti.
Koronavirustilanteen takia Kuopion alueen kauppakamarissa järjestetään jatkossa tilaisuudet, kokoukset, koulutukset ja jäsentapahtumat etäyhteyksien kautta. Tarvittaessa näitä voidaan myös perua tai siirtää.
-  Haluamme auttaa jäsenyrityksiämme tässä poikkeuksellisessa tilanteessa. Tarjolla on muun muassa lakineuvontaa epidemian aiheuttamiin kysymyksiin ja laajasti erilaisia striimikoulutuksia. Toivomme myös teiltä aktiivista palautetta tarpeistanne, palvelujohtaja Johanna Haapakorva kannustaa.
 
Henkilöstön etätyösuosituksilla pyritään turvaamaan jäsenpalveluiden aukoton toimivuus sekä omalta osaltaan ehkäistä mahdollisen koronavirusepidemian leviämistä.
 
Kauppakamarin hyväksymät vientiasiakirjat hoidetaan normaalisti. Mikäli tarvitsette vientiasiakirjoihin märkäleimoja, otattehan yhteyttä puhelimitse kauppakamarin neuvontanumeroon 017 - 266 3800 etukäteen, näin voimme taata sujuvan toimituksen.
 
Kiitämme jo tässä vaiheessa kaikkia asiakkaitamme ja jäsenyrityksiämme joustavuudesta tässä poikkeuksellisessa tilanteessa. Tilanteen muuttuessa päivitämme ohjeistuksiamme ja tiedotamme asiakkaitamme.
 
Ajantasainen tieto löytyy osoitteissa www.kuopiochamber.fi sekä Keskuskauppakamarin sivulla Lisätietoa koronaviruksesta, jonne päivitetään ajankohtaista tietoa ja ohjeita. Lisäksi kauppakamari selvittää yritysten tarpeita ja uhkia alkuviikosta lähtevällä jäsenkyselyllä.

Facebook LinkedIn Twitter Whatsapp Email