Sadan vuoden yhteinen ponnistus Iisalmessa jatkuu

30.11.2018

Marraskuun viimeisenä perjantaina juhlitaan ravintola Raatihuoneella kauppakamaritoiminnan jatkumista sata vuotta Ylä-Savossa.

Kauppakamaritoiminnan luominen on vaatinut yhteisiä ponnistuksia. Omana osastonaan osana Kuopion alueen kauppakamaria Iisalmi aloitti vuonna 1955, mutta jo sitä ennen kauppakamari oli Kuopiosta käsin mukana luomassa edellytyksiä alueen yritysten toiminnalle. Yhteyksien luominen, ihmisten ja paikkojen välillä, on ollut kauppakamarin tehtävä alusta asti.

Ylä-Savossa paikkakunnat yhteen sitoneet yhteydet olivat pitkään vesireittejä ja vaiheittain kehittyviä rataosuuksia. Tiiviin ratayhteyden eteen on taisteltu ja nykyisin tärkein tavoite on VT5:n tason nosto. 
Ylä-Savo nähdään kauppakamarissa yhteisenä työssäkäyntialueena Kuopion alueen kanssa. Vetovoimaisuus ja osaajien saatavuus ovat alueen tulevaisuudelle keskeisiä kysymyksiä ja niiden eteen kauppakamari tekee töitä jäsentensä kanssa.

Satavuotisjuhlassa puhuva Kuopion alueen kauppakamarin ja Ylä-Savon kauppakamariosaston puheenjohtaja Timo Rask korostaa uramahdollisuuksien esilletuomista nuorille.
”Kauppakamari on juuri palkannut kaksi uutta työntekijää Rajaton Ylä-Savo -hankkeeseen, jossa tavoitteena on vahvistaa osaajien saatavuutta tunnistettujen yritystarpeiden perusteella”, Rask kertoo.

”Taustalla hankkeessa on paikallisten yritysten vahva tahtotila, muutoin tällaista hanketta ei olisi lähdetty eteenpäin ajamaan”, Kuopion alueen kauppakamarin toimitusjohtaja Silja Huhtiniemi selventää.

Rajaton Ylä-Savo -hankkeen vastavalitusta projektipäälliköstä KTM, FM Jukka Heiskasesta on hienoa päästä tekemään työtä Ylä-Savon vetovoiman kasvattamiseksi ja yritysten kasvun ylläpitämiseksi.
”Tämä on ennen kaikkea luottamustehtävä, ja lähden nöyrällä, mutta nälkäisellä asenteella hanketta ohjaavien yritysten palvelukseen. Olen tehnyt koko työurani yritysten taloudellisen ja kestävän tuotannon kehittämisen parissa, ja myös tulevassa väitöskirjatyössäni käsittelen yritysten taloutta sekä päätöksentekoa tukevaa ja arvioivaa vastuullista liiketoimintaa.”

15 vuotta muualla asuneella paluumuuttaja Heiskasella on kova halu tutustua alueen osaajiin ja verkostoitua kauppakamarin näköalapaikalla yritysten ja oppilaitosten sekä opiskelijoiden kanssa.
Työparikseen ja projektiassistentikseen hän saa kauppatieteiden kandidaatti Mira Koposen.
 

Facebook LinkedIn Twitter Whatsapp Email