Savolaisen palvelun teesit

02.11.2017

Kuopion alueen kauppakamarin palveluvaliokunnan tavoitteena on, että savolaisesta palvelusta nousee maakunnan vetovoimainen tunnusmerkki. Täällä asuva, tänne muuttava tai täällä matkaileva tietää, että savolaisen palvelun laatuun voi luottaa – ja itse palvelutapahtuma onnistuu varsin usein iloisesti yllättämään.

Palveluvaliokunta on koonnut savolaisen palvelun teesit, joita hyödyntäen on mahdollista varmistaa, että huippuunsa hiottua savolaista palvelua tarjolla entistä laajemmin koko maakunnan alueella. Teesit julkaistiin Kuopiossa 2.11. Ainutlaatuinen asiakaskohtaaminen –koulutuksessa.

Kun savolainen palvelu on parhaimmillaan, sen erottaa heittämällä palvelusta, mitä muualla tarjotaan. Savossa tarjottu palvelu jää mieleen ja jättää jälkeensä tunteen. Seuraavaa kohtaamista jää jo odottamaan.

Savolaista palvelua määritellään usein sanalla lupsakka. Se on omanlaistaan huumoria ja hyväntahoisuutta, jossa ei kaikessa aitoudessaan ole mitään päälle liimattua. Asiakas kohtaa palvelun, jonka vilpittömyyttä ei tarvitse kyseenalaistaa.

Parasta savolaista palvelua leimaa myös ammattiylpeys. Asiakkaalle ongelmiin etsitään ratkaisu, mielellään odotukset ylittäen.
 

Savolaisen palvelun teesit:

 
  1. RENNOSTI AITOA

Savossa ei ole tapana teeskennellä, pönöttää tai hienostella. Kohtaamisissa on lupa olla aidosti oma itsensä ja laittaa persoona peliin – sekä asiakkaalla että asiakaspalvelijalla.

  1. HUUMORILLA JA SAVOLAISELLA DIPLOMATIALLA

Vastuu on kuulijalla, kuten tapana on todeta. Asiakas voi todellakin yllättyä, mutta tavalla joka jättää kutkuttavasti hyvälle mielelle. Savosta löytyy iso joukko asiakaspalvelun ammattilaisia, jolla on päivästä toiseen leveä hymy ja iloinen pilke silmäkulmassa. Savo tarjoaa palvelualttiutta, jolla hankalatkin tilanteet hoituvat parhain päin liki diplomaatin ammattitaidolla. Tavoitteenamme on todellinen winwin, joka kantaa pitkälle tulevaisuuteen.

  1. AMMATTITAIDOSTA TINKIMÄTTÄ

Asiakkaiden ongelmat ovat välillä kinkkisiä, ja hyvä niin. Se tekee työstä entistä kiinnostavampaa. Parhaassa savolaisessa palvelussa ollaan valmiita näkemään vaivaa, jotta asiakkaalle löydetään kaivattu ratkaisu.

  1. RIPEÄÄ KIIREETTÖMYYTTÄ

Vaikka kiire on osa arkea, ei sen tarvitse heijastua asiakkaihin. Asiat hoidetaan ripeästi ja valmista syntyy, mutta hosumatta.

  1. SUVAITSEVAA YHTEISÖLLISYYTTÄ

Parasta savolaista palvelua tarjotakseen ei tarvitse olla savolainen. Toivotamme tervetulleeksi intohimoiset palvelualan ammattilaiset Suomesta ja ulkomailta ja otamme heidät ilolla mukaan tiimiin. Savolaisuus on suvaitsevaa yhteisöllisyyttä, johon on helppo tulla mukaan.Facebook LinkedIn Twitter Whatsapp Email