Silja Huhtiniemen lähtöterveiset: Lämmin kiitos!

27.02.2020

Takana on reilut seitsemän intensiivistä ja tapahtumarikasta vuotta, joiden tähtäimessä on ollut Pohjois-Savon elinvoiman vahvistaminen ja yritysten toimintaympäristön kehittäminen. Helmikuun lopussa jätän tehtäväni Kuopion alueen kauppakamarissa.

Olen kiitollinen kovin monille: jäsenistölle, kauppakamarivuosieni hallituksille ja puheenjohtajille, yhteistyökumppaneille ja sidosryhmille sekä upeille työkavereilleni omalla toimistollamme sekä eri puolilla Suomea. Kauppakamarissa tehtävässä työssä ei juuri mitään saavuta yksin. Mutta jos ympärillä on ihmisiä, joilla on sama tahtotila, alkaa tapahtua. Kiitos, että olette ottaneet minut mukaan verkostoihinne ja osaksi laajaa kauppakamariyhteisöä. Arvostan valtavasti, että olen saanut olla osa tätä tarinaa.

Pohjois-Savolla on vahvuuksia, joilla on edellytykset pärjätä yhä kiristyvässä kilpailussa. Poikkeuksellisen monialaisesta elinkeinoelämästä löytyy useita kasvukykyisiä yrityksiä, jotka ovat osoittaneet paitsi globaalin kilpailukykynsä, myös halunsa kehittää toimintaansa Savossa.

Jos pystymme varmistamaan hyvät liikkumisyhteydet ja osaajien saatavuuden myös tulevaisuudessa, asetelmat tulevaisuuteen ovat lupaavat.
Tärkeimpien intressien turvaaminen vaatii kuitenkin entisestään tiivistyvää yhteistyötä. Kauppakamarista katseltuna näyttää selvältä, että maakunnan sisäiseen kilpailuun ei ole sen enempää tarvetta kuin varaakaan. Vahvuudet ovat kovin erilaiset eri puolilla Pohjois-Savoa. Ne yhdistämällä koko maakunnan merkitys ja vetovoimaisuus kasvavat.

Esimerkiksi markkinointi sirpaloituu edelleen liian moniin palasiin, jolloin viestimme eivät erotu massasta. Samoin edunvalvontaa tarkastellaan välillä kovin paikallisesti. Savo kaipaa entistäkin vahvemmin ”kaikki yhden ja yksi kaikkien puolesta” -asennetta. Silloin mahdollisuutemme saavuttaa meille tärkeitä tavoitteita paranevat.

Kumppaneita tarvitaan myös maakuntarajojen ulkopuolella. Missä ovat Kuopion ja Pohjois-Savon tärkeimmät strategiset kumppanit, joiden kanssa liittoutumalla pärjätään kansallisessa kilpailussa? Nopea itärata -tavoite on tuonut Itä-Suomea aiempaa tiiviimmin yhteen. Tärkeitä kumppaneita voi löytyä laajemmaltikin. Millaista vaikkapa osaamiseen liittyvää yhteistyötä olisi rakennettavissa Jyväskylä – Kuopio – Joensuu – Oulu kolmiosta?

Toivotan Pohjois-Savolle, jäsenillemme ja koko kauppakamarille valoisaa tulevaisuutta.

Facebook LinkedIn Twitter Whatsapp Email