Värinässä puhuttiin kestävästä kasvusta

24.05.2019

Kauppakamarin Värinä-jäsentilaisuudessa käytiin äärimmäisen ajankohtainen keskustelu kestävästä kasvusta. Noin sata kauppakamarin jäsentä tapasi toisiaan ja päivän puhujavieraita hiljattain avatussa matkakeskus Saanassa Kallaveden rannalla.

Puhumaan saapunut energia- ja polttoaineyhtiö St1:n perustaja ja pääomistaja Mika Anttonen on julkisuudessa todennut ilmastotavoitteet epärealistisiksi. Ilmasto- ja energia-asioihin perehtynyt Anttonen pohti puheessaan voiko talouskasvun ja ilmastomuutoksen hillinnän yhdistää.
"Voidaan sanoa, että koko elämämme on rakentunut fossiilisten polttoaineiden varaan, joten niistä luopuminen on hurja haaste."

Fossiilisten polttoaineiden käytöstä luopumista Anttonen pitää välttämättömänä, mutta suunniteltuja aikatauluja mahdottomina. Akkupohjaisia ratkaisuja hän pitää välivaiheena siirryttäessä vetypohjaisiin ratkaisuihin.

Tilaisuuden aluksi Keskuskauppakamarin vastuullisuusasiantuntija Eero Yrjö-Koskinen mm. esitteli energiamuotojen muutoksia USA:ssa, Kiinassa ja Saksassa.

Ajatuksia herättävästä aiheesta jatkettiin Responsian Niina Suurosen moderoimassa paneelikeskustelussa, johon osallistuivat SAKKYn Heikki Helve, Kiinteistö-KYS:n Juhani Simpanen ja OP Pohjois-Savon Juho Lappi. 

Facebook LinkedIn Twitter Whatsapp Email