Varkauden seudusta Itä-Suomen kansainvälisin teknologiakeskittymä

20.11.2017Varkauden kauppakamariosaston elinvoimastrategiassaan alueella on vuonna 2040 yli 25 000 työpaikkaa ja 70 000 asukasta. Lisäksi yrityksiä olisi ainakin 6 000 ja vienti kaksinkertaistunut.
Varkauden seutu, eli Varkaus, Leppävirta, Joroinen ja Pieksämäki, olisi tällöin Itä-Suomen kansainvälisin teknologisen osaamisen keskittymä.
– Tahtona on yhdessä tekeminen ja että ollaan yksi alue, kauppakamariosaston puheenjohtaja Jarkko Tehomaa sanoo Warkauden Lehden haastattelussa 19.11.2017.
 – Alueen kasvu perustuu kansainväliseen liiketoimintaan kuten nytkin. Näiden ympärille muodostuu elinvoimaa ja paikallisten palvelujen verkosto, Tehomaa sanoo.

Työvoiman saaminen on koko Pohjois-Savon ongelma. Siksi Kuopion alueen kauppakamarin kaikkien osastojen yhteinen tavoite on, että koko Pohjois-Savo on yhtä työssäkäyntialuetta.
– Se auttaa ongelmaan puolisotyöpaikoista. Jos puolisoista toinen on töissä täällä, toinen voi olla vaikka Kuopiossa, Kuopion alueen kauppakamarin toimitusjohtaja Silja Huhtiniemi sanoo haastattelussa.

Lue koko juttu: http://www.warkaudenlehti.fi/juttu/vetovoima-pitaa-tehda-ihan-itse/
Lataa: Varkauden elinvoimastrategian esitys
 

Facebook LinkedIn Twitter Whatsapp Email