Ylä-Savoon 75 000 asukasta vuoteen 2040 mennessä

30.03.2017

Laaja-alainen Ylä-Savon kilpailukykytyöryhmä kokoontui eilen toistamiseen Ylä-Savon kauppakamariosaston ja Ylä-Savon Teollisuusliiton kutsumana. Koolla oli kattavasti seudun kuntien, oppilaitosten ja kärkiyritysten johtoa yhteisenä tahtotilana alueen väestökehityksen kääntäminen kasvuun.
Seudun yhteinen kasvustrategia sai päivän aikana merkittävästi vauhtia. Tavoitteena on 75 000 asukkaan Ylä-Savo vuonna 2040.

Vetovastuun asiasta otti päivän päätteeksi seutusopimuksen johtokunta, joka koostuu julkisen sektorin ja elinkeinoelämän yläsavolaisista vaikuttajista.
‒ Johtokunnan runko muodostuu seudun kunnista ja se on siksi juuri oikea taho viemään asiaa eteenpäin, kilpailukykytyöryhmän kokoontumista valmistelleen ryhmän puheenjohtaja Tommi Lähteinen Metallityö Vainiosta linjaa.

Jatkotoimenpiteinä sovittiin, että johtokunta käynnistää seutustrategian laatimisen.
‒ Tavoitteena on löytää yhteinen näkemys seudun väestökehityksen kääntämiseksi. Tässä onnistuminen edellyttää yhteistä strategiaa, johon voidaan sitoutua sekä kunnissa että yrityksissä, Lähteinen painottaa. 
Myös nopeita kokeiluja laitetaan liikkeelle esimerkiksi nuorten kesätöiden ja seudun markkinoinnin puitteissa.

Kilpailukykytyöryhmässä hyödynnettiin laajan yleisön näkemyksiä Ylä-Savon vetovoimasta ja kehittämistarpeista. Iisalmen Sanomissa julkaistuun kaikille avoimeen kyselyyn vastasi maaliskuun aikana 350 henkilöä. Laajan yleisön näkemyksiä tullaan hyödyntämään myös jatkossa työn edetessä.

Lataa Kiky-kyselyn tulokset

Facebook LinkedIn Twitter Whatsapp Email